Vučić kroz plan za razvoj Srbije najavio rekonstrukciju porodilišta i u Banjoj Luci

Večeras se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio javnosti predstavljajući planove razvoja zemlje do kraja 2027. godine. Vučić je naglasio da su mjeseci rada uloženi u ovaj plan kako bi bio sveobuhvatan, te da su ciljevi postavljeni visoko.

Jedan od ključnih elemenata govora bio je naglasak na očuvanju mira u regionu, uprkos kompleksnoj geopolitičkoj situaciji. Vučić je izrazio odlučnost Srbije da nastavi evropski put, čak i uz izazove i kritike koje dolaze iz dijela Evrope.

U pogledu ekonomskih postignuća, predsjednik je najavio značajan rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) do kraja 2027. godine, s procijenjenih 92,7 milijardi eura, u poređenju s 33 milijarde eura koliko je iznosio 2012. godine.

Također je najavio značajan porast prosječne plate, koja bi premašila 1.400 eura do 2027., u usporedbi s 331 eurom koliko je iznosila 2010. godine.

Vučić je naglasio i poboljšanja u socijalnom sektoru, najavljujući povećanja prosječnih penzija i rekonstrukciju svih porodilišta u Srbiji tokom sljedeće četvorogodišnje faze razvoja.

Posebno je spomenuo saradnju s Vladom Republike Srpske u rekonstrukciji porodilišta u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79