Vučić ljut: Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Nema neradne nedelje, mora da se radi i vikendom…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je izjavio da je Srbija imala veliki suficit u januaru i dodao da “nije srećan zbog toga”.

– Želim da ukažem na neozbiljnost i neodgovornost i nedovoljan rad pojedinih članova Vlade i direktora javnih preduzeća, rekao je Vučić te dodao: “Ako niste u stanju da potrošite pare… Zašto tražimo da potrošite pare? Zato da možemo da imamo rast, da gradimo puteve i pruge, da imamo novac da možemo da kupujemo vakcine”.

Istakao je da ne razumije da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili prije dva mjeseca.

– Svima su u glavi izbori 2022, svi samo pričaju o izborima, kritikovao je on dodajući da je njegova poruka da mora mnogo da se radi u ovoj godini.

Kako je naveo, “ako ne budemo ostvarivali rast nećemo moći da gradimo puteve, da ulažemo u poljoprivredu, energetiku i onda nemamo šta da tražimo”.

– Moramo da jurimo, ove godine će za nas biti najteže i moraćemo da radimo mogo više. Zato je važno da požurimo, kazao je Vučić.

– Mi moramo da razumemo da svi moraju da se angažuju da rade i vikendom a ne da dolaze da pitaju da radimo četiri dana nedeljno ili da nedelja bude neradna. Ne može. Mora da se radi. Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Potrebno je da radimo vikendom, da radimo više kako bismo stigli najrazvijenije zemlje Evrope, rekao je Vučić.

Kako kaže, “prvi smo po stopi rasta u Evropi, drugi po broju vakcinisanih. U vrhu smo Evrope, ali moramo da ubrzamo rast. Moramo da vakcinišemo ljude da bi se vratili radu. Moramo da radimo, cela Evropa i ceo svet je u problemu”.

Kada je riječ o pomoći države rekao je da je država iz svog “ćupa” izvadila već 8,5 milijardi a da javni dug nije porastao, i da se svi pitaju odakle, prenio je Tanjug.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79