Vučić: Mnogo sam zabrinut zbog situacije na Kosovu, očekivali su od nas da im ga predamo na tacni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje mitingu u Pančevu, gdje se obratio građanima.

– Hvala vam što ste danas ovdje. U ovolikom broju, pokušali su sve, da spriječe održavanje mitinga, da spriječe ljude koji misle drugačije, da spriječe one koji samo vole svoju zemlju. Nisu uspjeli u tome. Danas se naša zemlja suočava sa bezbroj teškoća – rekao je Vučić na početku govora.

– Ništa što se događa danas nije slučajno. Oni su mislili i očekivali od nas da im predamo Kosovo na tacni. Nije slučajno što jučer zaustavljali Srbe i naplaćuju im kazne, oni kažu to je greška. Samo nemojte nas da tjerate da vas uvek razumijemo kada griješite na našu štetu, mi nemamo kud, mi smo mala zemlja, ali imamo jednu osobinu, a to je da čuvamo svoje, a ne tražimo ništa tuđe. Danas, ne slučajno, Albanci su u Kosovskoj Mitrovici predstavili svog gradonačelnika, koji nije dobio ni 3 posto, za desetine hiljada Srba. Kvinta kaže “legalni su izbori”, nama kaže pitanje legitimiteta i kad izađe 55 posto – istakao je.

Kaže da su im Srbi danas dali rok do 1. juna da “prestane šikaniranje”.

– Nikad ne znate kakvu će provokaciju Priština da izazove. Uvijek će njima Srbija da bude kriva, jer Priština je njihovo čedo. A Srbija “mala i nejaka”, čini ono što može da sačuva svoje ime i svoju zemlju, a sve ostalo… Plašim se da ćemo morati da budemo još čvršći i snažniji da odbranimo svoju zemlju. Radite šta hoćete i spolja i u zemlji, neću vam dozvoliti da razorite Srbiju – poručio je Vučić.

Ističe da se u prethodnoj deceniji trudili da poprave stvari.

– Sve veći novac ide Pančevu. Ostaje nam da uradimo u narednom periodu, školu u Bavaništu, Dubovcu, Opovu, Sakulama, škole za djecu da pokažemo da brinemo za budućnost. Imali smo dva monstruozna napada u dva dana, u Beogradu i Smederevu i Mladenovcu te tragedije su toliko potresle našu zemlju da smo svi bili u šoku, tužni, ožalošćeni. Porodici još jedanput izražavam saučešće. Vidio sam da neke ljude to uopšte nije zaboljelo – rekao je Vučić.

“Ne dam im Kosovo”

Ističe da se sad vidi da je to lijepo smišljeno.

– Ove njihove niko ne može da voli i niko za njih da glasa neće. Zar vam nije jasno ko je na pravoj strani i ko štiti interese građana Srbije? Vidjeli ste jučer, organizovali tamo u Americi “Vučić pustio Ruse i Kineze, Vučić je ovakav i onakav”, a Vučić je takav zato što ne da na Srbiju, ni najvećima ni najmoćnijima, zato što mi je Srbija u oku i srcu i zato što mi je sve na svijetu. Ne dam im da Kosovo bude nezavisno, neće oni da donose odluku kome ćemo da uvodimo sankcije, niti da li ćemo u NATO pakt. Sami ćemo da čuvamo svoju zemlju. I jedan dan da samo poživim i nikad više ponosan sam što sam vodio nezavisnu politiku, politiku suverene Srbije, i nisam dao na našu državu. Srbiju da slomite nećete, ni svi zajedno – kazao je.

160 psihologa razgovara s djecom

Istakao je da se u Srbiji na vlast dolazi izborima, a ne nasiljem.

– Oni misle da imaju pravo na nasilje, da određuju ljudima kuda će da se kreću. Kad pogledate koje su škole završili, pa skoro pa nikakve, i to i kad su išli u školu bili su najgori đaci. Sve ostalo poslije toga bilo je da nešto “klepe” i ništa više, i ti bi da vode Srbiju. A mi im kažemo “nema problema, znamo kakvi ste”. Više od 33.000 što cijevi što minskih sredstava smo prikupili do sada i za toliko će biti manje opasnosti u Srbiji – istakao je.

Naveo je da su odmah donijeli odluku da zaposle policiju u školama.

 

– Doveli smo 160 psihologa da razgovaraju sa djecom koje će da imaju posttraumatski sindrom, da im pomognu, oni kažu “nije važno”. Oni ih napadaju na najbrutalniji mogući način, a koja je mjera – “blokirat ćemo Gazelu”. Šta je smisao svega? Ni o čemu ovdje nije riječ, nego pošto ih narod neće onda “hajde vlast bez izbora”, a vlasti bez izbora nema, jer na izborima dobijate povjerenje naroda – dodao je Vučić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79