Vučić nakon sastanka sa Kurtijem: Plašim se da možemo da ostanemo zaglavljeni

 

Nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova sa visokim predstavnim EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borellom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom medijima se obratio predsjednik Srbije.

 

Vučić je istakao da je imao težak sastanak i da će biti održan još jedan 18. marta, kada će Borell biti u posjeti regionu.

  • Do tada treba da razgovaramo sa Lajčakom. Biće riječi o neophodnosti sprovođenja svih prethodnih dogovora. Zajednica srpskih općina se podrazumijeva, i mislim da gospodin Kurti nije bio spreman da to prihvati sada, vidjet ćemo za budućnost. Plašim se da možemo da ostanemo zaglavljeni u nečemu što je odavno trebalo da bude ispunjeno – rekao je Vučić.

Dobro je da smo razgovarali, nadam se i vjerujem da ćemo moći da radimo na onome što smo mi nazvali implementacijom prethodno postignutih dogovora.

  • Kurti je došao sa idejom da se nešto potpisuje, ali za to niko nije bio – rekao je Vučić, još jednom podsjećajući na važnost implementacije ZSO.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79