Vučić: Naoražani smo do zuba, helikopteri imaju zlokoban zvuk

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i vrhovni komandant Vojske Srbije poručio je na Pešteru da će država nastaviti da ulaže u Vojsku, dodajući da je vježba “Munjeviti udar 2021” izvedena fantastično.

Predsjednik Vučić rekao je tokom obraćanja poslije završetka vežne vježbe “Munjeviti udar 2021” na Pešteru, da je veoma ponosan na Vojsku Srbije.

“Želim da čestitam svim pripadnicima Vojske, načelniku Generalštaba, ministru odbrane, ali i svim divnim mladim ljudima koji su fantastično izveli vježbu”, istakao je predsednik.

Naglasio je da smo danas mogli da prvi put na nebu vidimo 11 “migova-29”.

“Od toga je njih osam tuklo raketama, tri miga su potpuno modernizovana i vide radarima 110 kilometara daleko i time je lovačka avijacija dobila ogromnu snagu, nikada nismo imali ovakvu snagu”, naglasio je predsjednik.

Dodao je da smo takođe videli i 25 lovačkih aviona i bombardera, a prije nekoliko godina smo, kaže, imali četiri-pet.

“Videli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letjelice, naručili smo nove i naručivaćemo više, a snaga naše Vojske biće drastično uvećana i izmijenjena u narednih devet meseci, to pokazuje snagu države”, napomenuo je Vučić.

Predsjednik je zahvalio i borcima sa Košara, među kojima su i bivši pripadnici Vojske Jugoslavije iz Crne Gore, koji su prisustvovali vježbi.

“Video sam sreću i zadovoljstvo što je Vojska mnogo snažnija i što su oni svojim ranama, a njihove kolege i svojim životima, dali da bismo danas imali snažniju vojsku”, naveo je Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti ulaganje u svoju armiju.

“Ne interesuju nas sukobi, ali nas interesuje da uvijek budemo u stanju da je obranimo. Ništa ljepše i časnije od toga. Prvi put smo mogli da vidimo da su helikopteri višenamjenski, i transportni, naoružani do zuba, helikopteri mi-35 imaju onako zlokoban zvuk kad dolaze, to je nevjerovatno dejstvo”, poručio je predsednik.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodak Dodik je čestitao za uspješno izvedenu vježbu.

“To je dokaz da Srbija jača, da ostvajuje jedan san koji je prije desetak godina bio nerealan, vidimo da snagu ekonomije prati snaga Vojske, da Srbija može da se odbrani od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta”, istakao je Dodik.

Naveo je da je uspešno izvedena vježba dokaz visoke obučenosti, spremnosti ali i značajnog morala i patriotizma koji je, ističe, potreban svima nama.

“Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno, mi uživamo u tome, to izaziva druge da je ponize ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj”, istakao je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79