Vučić: Selma mrzi Srbiju; Bajrami: Ja ne mogu da mrzim Srbe, ponosna sam na BiH

Vučić: Selma mrzi Srbiju; Bajrami: Ja ne mogu da mrzim Srbe, ponosna sam na BiH


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prozvao je tokom svog gostovanja na Pink televiziji bh. pjevačicu Selmu Bajrami.

Vučić je na televiziji komentarisao zadržavanje Severine na srpskoj granici, a tom prilikom je prozvao Selmu Bajrami i rekao da ona mrzi Srbiju.

Podsjetimo, Srbija je i Selmi Bajrami zabranila ulazak u državu.

Bajrami mu je odgovorila preko X naloga. Kaže da ona ne može mrziti Srbe, te da je ponosna na Bosnu i Hercegovinu jer su svi u nju dobrodošli.

“Imam potrebu da odbranim sebe i svoju čast, s obzirom na to da je u sinoćnom dnevniku, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio da ja navodno mrzim Srbe.

Ne znam na osnovu čega je to zaključio, s obzirom na to da sam skoro sve svoje albume snimila upravo u Beogradu, da su moji saradnici i prijatelji Srbi, kako bi ih mogla mrziti? Ja mogu samo da mrzim nečije postupke i djela.

Ne mogu da vjerujem čime se predsjednik jedne države bavi, i generalno političari. Ja sam nažalost sada prinuđena da se na neki način bavim politikom kako bih odbranila svoj ugled i dostojanstvo.

Svako ko me poznaje zna ko sam. Nemam potrebu da se pravdam bilo kome. Kao neko ko je održao dva besplatna koncerta u Beogradu, prvi 2022. godine, a drugi 2023. godine, ja ne mogu da mrzim Srbe. Iako su mi organizatori oba koncerta nudili honorar, odbila sam jer sam željela pokloniti beogradskoj publici spektakl. I to sam učinila od srca.

U 2024. godini je neprihvatljivo da se bilo kome zabranjuje ulazak, nastup, mišljenje ili stav. Ponosan sam što je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj su svi dobrodošli, bez obzira na različitosti. Severina zaslužuje svako poštovanje za svoju hrabrost”, napisala je Bajrami.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija