Vučić: Srbija dugo nije bila u težoj situaciji

Ne prijeti niko danas meni kao Aleksandru Vučiću zbog mjesta predsjednika Srbije, prijete neskriveno cijeloj našoj zemlji i njenom opstanku, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodao je da ga “more velike brige jer Srbija odavno nije bila u težoj situaciji”.

Beograd je ovih dana poput Kazablanke, jer “kada su tu gosti iz Rusije, otkrivaju se oni iz zapadnih službi koji ih prate u stopu i isto kada su tu ljudi sa Zapada, prate ih sa Istoka”, rekao je Vučić na obilježavanju Dana Bezbjednosno-informativne agencije i 20 godina od uspostavljanja Agencije.

Prijeti se Srbiji
Danas živimo u vremenu u kojem je aktivnost službe najvažnija, posebeno prema spoljnom faktoru. To pokazuje koliko su i jedni i drugi zainteresovani za ovo parče zemlje koje bismo da sačuvamo za sebe i svoja pokoljenja, naglasio je Vučić.

– Sasvim bez naše krivice, upali smo u začarani krug iz kojeg kao da nema izlaza. Ako mislite da bi bilo dovoljno da sutra kažemo da uvodimo sankcije Rusiji, tapšali bi nas po ramenu pet dana i onda bi rekli da moramo da se odlučimo za budućnost i za “pravu stranu historije” koja nema mnogo veze s argumentima, već znači da ste na njihovoj strani u svakom trenutku – kazao je srbijanski predsjednik.

Ocijenio je da ta “prava strana” kaže Srbiji da se odrekne Kosova, a da će zauzvrat dobiti “mali poklon”.

– Ako vam padne na pamet da odbijete samoukidanje, onda ste u problemu. Niko ne prijeti meni kao Aleksandru Vučiću, već neskriveno prijeti našoj zemlji i našem opstanku. Prvi put to govorim na ovako otvoren način. Kažu da su problem i izbjeglice. I tu ćemo da se usaglasimo, ali ni to neće biti dovoljno, neće biti ni vijest – ocijenio je Vučić.

Brojni pritisci
Osvrnuo se i na to da je Srbija izložena pritiscima jer želi da ima pravo na sopstveno mišljenje.

– Čekat će nas teški izbori i mnogi problemi u budućnosti. Svuda su samo interesi. Tako će mnogi s Istoka da gledaju da budemo što više uvučeni u probleme, a o licemjerju ovih sa Zapada da ne govorim. Ostat će malo nas koji imamo samo jednu zemlju, koji razmišljaju samo o interesima Srbije jer jedni bi da se dodvore zapadnim ambasadama, a drugi imaju apriori junački stav – naveo je Vučić.

Pozvao je pripadnike BIA-e da “vole, čuvaju i štite Srbiju”.

– Od toga zahtjeva za BIA-u neću odustati – kazao je Vučić kome je direktor BIA-e Bratislav Gašić uručio jubilarnu plaketu te službe.

Kazao je i da je “nedvosmisleno” zadovoljan radom šefa Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, kao i najvećeg broja pripadnika te službe.

Govoreći o nekim mogućim novim kadrovskim rješenjima, Vučić je zamolio medije da „sačekaju još koji dan“ i da će se sve znati „u subotu ili nedjelju“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79