Vučić Srbima: Čeka nas teško vrijeme, ali borit ćemo se

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je primio Nikolu Nedeljkovića, Srbina koji je pušten na slobodu nakon šest mjeseci provedenih u zatvoru u Prištini.

Nakon susreta sa Nedeljkovićem, Vučić je održao press konferenciju.

– Danas je meni bila čast, upoznao sam jednu divnu porodicu Nedeljković. Ponosan sam što smo nešto malo mogli da pomognemo. Njegov slučaj pokazuje s kim imamo posla. Kažnjen je sa osam mjeseci zatvora zato što je Srbin. Nemaju ništa. Ima pet fotografija od dokaza. A na dvije fotografije se vidi da se slika sa zastavom – rekao je Vučić.

Najavio je da će pred Božić održati godišnju konferenciju za novinare.

– Nisam mogao u jeku ove krize. Za mene je važno da međunarodna zajednica razumije da su se pravili naivni a da su gledali da je neko… Da se osnovna prava Srba nisu poštovala. Naš narod to neće da trpi više. Zato ih molim da te batinaše sklanjaju i da se ponašaju u skladu sa onim što je obećano i dogovoreno. Tužilac traži produženje pritvora Srbima uhapšenim na barikadama. A šta se tamo desilo? Je l neko ubijen.

Govorit ću zašto smo izbjegli katastrofu, ali je srpski narod toliko odlučan da ne dozvoli teror nad sobom. Plašim se reakcije bahatih prištinskih vlasti. Očekujem da mi u prvoj polovini januara dođu velikaši iz svijeta da mi održe vakelu kako moramo da postignemo sporazum koji se njima sviđa. Pa ću da ih lijepo dočekam i da se pravim kako sam u tim razgovorima uživao. Onda me to očekuje sa Kurtijem, koji ne bi pravio četiri baze da hoće mir – izjavio je Vučić.

Rekao je kako Srbiju čeka teško vrijeme po pitanju Kosova, ali da će se boriti.

– Ima i jedan detalj kod Amerikanaca, i na tome sam im zahvalan, da će da prate svaki od procesa dubinski zajedno sa Evropljanima da ne bi mogli da osude tek tako neke ljude kao Nedeljkovića – dodao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79