Vučić: “Ukoliko dokažu da sam pucao sa brda u Sarajevu, prestajem biti predsjednik Srbije”

Vučić je, komentarišući za TV Pink izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da je Dejtonski sporazum greška i da je Vučić tokom devedesetih pucao iz snajpera sa sarajevskih brda, rekao da je ta izjava veoma opasna i upitao hoće li na nju reagovati pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju DŽejms O'Brajan, kao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi.

– Što niste reagovali na to kada je (Helez) rekao da je Dejton greška? Zamislite da ja tako brutalno lažem o članu njihovog Predsjedništva – rekao je Vučić.

Poručio je Helezu da će, ukoliko pokaže i najmanji dokaz da je pucao sa brda u Sarajevu, istog trenutka prestati da bude predsjednik Srbije.

– Pozivam te, lažove jedan, sa kineskim dronovima iz Tehnomanije da, ako ne dokažeš – podneseš ostavku sa funkcije koja je daleko manje značajna – rekao je Vučić.

Dodao je da su fotografije njega sa puškom o kojima je Helez govorio lažne, kao i da je bio naslonjen na stativ od kamere.

Vučić je rekao i da ambasador SAD u BiH Majkl Marfi dnevno izlazi sa “500 objava o /predsjedniku Republike Srpske Miloradu/ Dodiku”, dodajući da čeka da vidi hoće li reagovati u ovom slučaju.

Vučić je rekao da su upravo oni koji optužuju Srbe umislili da je trebalo da uđu tada u Banjaluku, zajedno sa Hrvatima i uz podršku Zapada protiv Srba.

Vučić je rekao i da njega interesuje da li će se raditi auto-putevi i pruge, a da ga ne zanima da se izvinjava i da podilazi nekima zbog toga što su ubijali Srbe.

On je rekao da je njegova “obaveza da kaže `izvinite` i `žao nam je` zbog toga što smo mi negdje ubijali vaše sunarodnike”, kao i da uvijek želi da položi cvijeće, vijenac, sve što je potrebno, ali da traži i od drugih da se poklone srpskim žrtvama, jer to nisu, kako je rekao, vodene bojice, crvene boje, već krv koja je tu prolivena.

Vučić poručio Helezu: Fotografije sa puškom su lažne

– I ništa više od toga. A ne, sjetili smo se pa ćemo sad ne znam šta da izmislimo novo protiv Srba pa će nam biti dobro. Evo Donika Gervala je pozvala sve da pomognu demokratskim snagama u Srbiji, pošto je Srbija za nju nešto izvan Kosova. Da pomognemo demokratskim snagama u Srbiji da obore Vučića, oni će onda da priznaju nezavisno Kosovo. A ja pozivam sve druge da me obore, priznajte Kosovo, priznajte da su Srbi najgori zločinci, priznajte sve što hoćete, priznajte sve genocide, i stvarne i nestvarne, i kakve god hoćete. Јa u tome neću da učestvujem – rekao je Vučić.

 

On je rekao da ne odgovra ni ništa “ni ovima iz Prištine ni ovima iz Sarajeva” i da ih nikada ne vrijeđa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79