Vuk Drašković: BiH na rubu provalije! Rat bi bio kratak i užasan!

Drašković kazao ono što drugi ne smiju: „Srbija je morala biti kosponzor Rezolucije! Genocid u Srebrenici je prouzrokovao bol i Srbima!“

Hadžifejzović: „Titov unuk Joška poziva da se ne glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici?“ Drašković: „To je KGB! Ako bi izbio i najmanji rat, makar trajao i jedan dan, pisao bi se novi mirovni sporazum! Ne bi bio ni nalik Dejtonu! Bilo bi užasno, ali bi trajalo kratko!“

Hadžifejzović: „Ne postoji na prostoru bivše Jugoslavije političar, bivši ili sadašnji koji tako otvoreno, direktno, za mnoge vrlo bolno, govori o stanju, situaciji, događajima kao što je Vuk Drašković. Začudo, očekivalo bi se da mu tako otvorenom budu zamandaljena vrata TV kuća u Srbiji koju se često optužuje da je prepuna režimskih medija. No, baš u tim medijima Drašković dobija prostor. Odgovori su mu bez kalkulacije, petljavinja, direktni, često surovi – ne prijaju nijednoj politici.“

Hadžifejzović: Zašto ti to sve radiš i pričaš?

Drašković: Da bi bio progonjen! Istina će uvijek biti progonjena!

Hadžifejzović: Sve smrdi na ono iz ‘90-tih. Strahuješ li da bi se rat mogao nastaviti?

Drašković: U srcu EU i NATO-a ne može se desiti ono što smo imali 90-tih! Može se pokušati otvoriti balkanski front! Možda na Kosovu, možda u Bosni, a možda i na Kosovu i u Bosni, ali i u Crnoj Gori! Taj požar brzo bi bio ugašen! NATO bi intervenisao! Srbima dodijeljena uloga korisnih idiota!

Hadžifejzović: Kako spriječiti tu varnicu. Vidio si situaciju u Gacku, taj metak da je ubio nekog…

Drašković: Te varnice ne može da ugasi NATO! Moramo ih mi ugasiti! Moramo uništiti mržnju! Vlasti u Beogradu su propustili priliku da prvi podrže, da budu kosponzor Rezolucije o Srebrenici, saopštavajuću svijetu da je taj genocid uzrokovao najveću bol srpskom narodu!  Zbog toga što je srpski narod bio žrtva dva genocida u Drugom svjetskom narodu, srpski narod kao žrtva genocida zna šta je to i koliko boli! Pročitao sam Rezoluciju, nigdje se ne spominje srpski narod, Srbija niti Vojska Srbije! Spominju se samo dvije presude! Za genocid su okrviljeni po imenu i prezimenu samo pojedinci koji su genocid i počinili! Naša propaganda je učinila nešto što je nezamislivo, da košulje onih pojedinaca koji su počinili genocid navlači sprskom narodu i da obmanjuje narod da im se Rezolucijom stavlja na teret da su počinili genocid! To je strašno!

Hadžifejzović: Šta je politički cilj, okriviti svoj narod, samooptuživanje svog naroda?

Drašković: Rezolucije ne bi bilo da nije bilo krivice koja je u Srbiji i RS-u! Ako ne priznajete presude o genocidu vi ste odmetni od međunarodnog prava! Govoriti „Oj Srebrenice tako si mi mila, da Bog da se opet ponovila“ to nas ponižava! To je strašno!

Hadžifejzović: Kako da Srbija opet zapali ponovo. Može rat da nam se režira?

Drašković: Nad Ukrajinom se sprovodi armagedon! Cilj, ratni i vojni je genocid! Da narod napusti ili izgine! Hoće da proglase veliku pobjedu smrti nad životom, veliku pobjedu zla nad dobrom! Užasnu pobjedu od koje strepi sva Evropa! Krivicu za takvo stanje snosi Evropa i Amerika! Ponašali su se kukavički, kao što su se ponašali pred Hitlerom! Zato se dodatno plašim da je Ukrajina danas Poljska ‘39 godine! Ne možemo ni da zamislimo šta će da se desi u ljetnim mjesecima! Hirošima!

Hadžifejzović: Dodikov susret sa Patruševim, čovjek kojeg je pomogao i Putina na vlasti. Takav tip koji je opasan, koji je mozak, s njim se sastati, to može biti samo operativni sastanak, toga se ja plašim?

Drašković: Ovo što se dešava u BiH je zastrašujuće! Država se nalazi na rubu provalije! Do toga se najviše došlo zaslugom Rusije! Moramo se plašiti!

Hadžifejzović: Belaj nam je počeo kada je Tito umro. Danas se dvoumim kako da te pitam, 44 godine poslije, pojavljuje se njegov imenjak, njegov unuk Josip Broz i piše pismo nesvrstanim da se ta Rezolucija o Srebenici ne usvaja. Misliš da je to cilj jednog Broza, šta znači to pismo?

Drašković: KGB!

Otvoren i direktan intervju sa Vukom Draškovićem pogledajte na sljedećem linku!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79