Vukanović: Dodikova izdaja i kapitulacija brža od očekivane

Nebojša Vukanović, poslanik u klubu SDS u Narodnoj skupštini RS reagirao je nakon što je sinoć Milorad Dodik učestvovao u radu hitne sjednice Predsjedništva BiH i glasao na njoj, a potom je iz njegovog kabineta stiglo saopćenje da sjednica nije ni održana.

– Kapitulirao je prije nego što sam to očekivao, jer sam bio ubijeđen da će pod pritiskom javnosti pokazati malo više hrabrosti, dostojanstva i digniteta, da će se malo duže koprcati, otimati i pružiti otpor pritisku.Nije dugo trebalo čekati da se ispuni predviđanje i očekivani potezi dezorjentisanog Milorada Dodika. Kao što sam to u više navrata najavio i predvidio, Milorad Dodik sinoć je ponovo poklekao i prekršio odluke Narodne skupštine Republike Srpske da predstavnici Republike Srpske do daljnjeg ne glasaju i ne odlučuju u institucijama Bosne i Hercegovine – naveo je Vukanović na svom blogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79