Vukanović upozorava: Podrška Vučića Dodiku je opasna

Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS, izrazio je zabrinutost nakon izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o podršci Miloradu Dodiku.

Vučić je u Jutarnjem programu na Prva TV izjavio da zapad pokušava smijeniti Dodika te da Srbija neće priznati oktroisanog predsjednika Republike Srpske.

Ovu izjavu Vukanović je ocijenio kao opasnu.

Vukanović je na svom blogu napisao da je Milorad Dodik jedini oktroisani lider, kojeg su Amerikanci doveli na vlast 1998. godine s dva poslanika. Dodik je, prema Vukanoviću, godinama ostajao na vlasti zahvaljujući međunarodnoj podršci, kreditima i sankcijama protiv političkih protivnika.

On je istakao da ovo nije prvi put da Vučić iznosi tvrdnje o stranim zavjerama protiv Dodika. Vučić je slično tvrdio 2018. godine, što je značajno pomoglo Dodiku na Opštim izborima. Vukanović se protivi miješanju stranaca, kao i Beograda i Zagreba, u političke prilike Republike Srpske.

Lista za pravdu red apeluje na vlasti u Srbiji da prestanu davati podršku Dodiku, smatrajući da je on neprijatelj Republike Srpske.

Vukanović zaključuje da je ovo pitanje od nacionalnog značaja s nesagledivim posljedicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79