Vulić optužuje CIK-ovu članicu za manipulaciju: Ona danima vježba izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić, izjavila je da će sutra biti “Dan D” za člana CIK-a Vanju Bjelica Prutinu, za koju tvrdi da je na tu poziciju došla bez relevantnog iskustva i mimo svih procedura, na preporuku Mirka Šarovića kojem se zaklela na vječnu odanost.

Vulić je naglasila da, prema njenim izvorima iz CIK-a, odnosi između Prutine i Šarovića nisu dobri, ali da oboje imaju iste nalogodavce – Michaela Murphyja i Christiana Schmidta.

Prema njenim tvrdnjama, Prutina mora izvršiti sve pripremne radnje kako bi sutra na žrijebanju bila izvučena kuglica s imenom PDP-ovog delegata u Domu naroda.

“Zajednički cilj Murphyja, Schmidta i Šarovića je da Šarović postane član Vijeća ministara, što mu je velika želja, dok Murphy i Schmidt imaju koristi od takvih političkih aranžmana,” izjavila je Vulić.

Vulić je također optužila Prutinu da “danima vježba izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača” kako bi osigurala da kuglica s imenom PDP-ovog kandidata bude izvučena sutra.

“Vanja Bjelica Prutina, izvođač nelegalnih radova, sve će ovo uraditi kršeći Ustav i procedure kako bi ostala na poziciji koju je dobila zahvaljujući Šaroviću”, dodala je Vulić za Srnu.

CIK će sutra, dvije godine nakon izbora, provesti žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste – SNSD i PDP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79