Vulin: Radimo na pronalaženju onih koji su u Srebrenici pokušali ubiti Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je danas MUP radi se na pronalaženju onih koji su u Srebrenici “pokušali da ubiju Vučića, i da će nakon njihove identifikacije biti podignuta optužnica, iako je to posao Tužilaštva Bosne i Hercegovine”.

Vulin je izjavio danas da ne zna u koliko telefonskih razgovora je prisluškivan predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da je to dokazano za “1.882 prisluškivani razgovor u kome nema ni jedne jedine kompromitacije”. Vulin je za televiziju Pink izjavio da nisu tačne optužbe iz opozicije da je Vučić prisluškivan “jer komunicira sa kriminalcima”, jer od 26 takvih osoba “nijedan nije osudjen ni optužen”.

“Kako je kriminalac ako nije optužen? Njih 26 nisu dobili nijednu krivičnu prijavu, a o procesu da ne pričamo. Jasna je zla namjera protiv predsjednika Vučića i članova njegove porodice”, kazao je Aleksandar Vulin.

On je rekao da je “ideja bila da se nađe bilo šta kompromitujuće da se dođe do Aleksandra Vučića” i da je za operativnu obradu – prisluškivanje morala da se dobije dozvola suda, koja je tražena za ljude za koje se znalo da komuniciraju sa predsjednikom Srbije, da bi tako mogli i njega da prisluškuju, pošto nisu mogli to da urade direktno.

Prema njegovim riječima cilj prisluškivanja je bio da se protiv Vučića “nađe bilo šta kompromitujuće da bi on dao ostavku”.

Vulin je rekao da je MUP predao nadležnom tužilaštvu materijal oko prisluškivanja i da je “siguran da ćemo vrlo brzo dobiti sudski epilog”.

Na pitanje kako komentariše optužbe iz opozicije i na društvenim mrežama da “ne vidi razliku između uzbunjivača i uzgajivača”, povodom intervjua koji je sa osumnjičenim za proizvodnju marihuane na “Jovanjici” Predragom Koluvijom, koji je u kućnom pritvoru, uradio njegov advokat i funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Djukanović, Vulin je rekao da je to isto kao kada je urađen intervju sa uzbunjivačem iz “Krušika” Aleksandrom Obradovićem.

“To su iste stvari. U pravnom smislu ne vidim u čemu je razlika”, kazao je Vulin, navodeći da je uzbunjivač iz “Krušika” intervjuisan dok je bio u kućnom pritvoru.

On je dodao i da srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova radi se na pronalaženju onih koji su u Srebrenici “pokušali da ubiju Vučića, i da će nakon njihove identifikacije biti podignuta optužnica, iako je to posao Tužilaštva Bosne i Hercegovine”.

Na pitanje dokle se stiglo u istrazi ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, Vulin je rekao da se “aktivno radi na tom slučaju i da je kolegama iz Niša stigla pomoć iz Beograda”.

“Cijelo ministarstvo je posvećeno tome. Pronašli smo dosta dokaza koji upućuju šta se desilo i zašto se desilo”, rekao je Vulin ne precizirajući detalje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79