Vulin saopštio ime potencijalnog naručitelja Vučićevog ubistva: Mogu samo zamisliti koliko bi platio…

Srbijanski ministar odbrane, Aleksandar Vulin, je danas prokomentarisao navode o planiranom atentatu na srbijanskog predsjednika Vučića, koje se trebalo dogoditi na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji.

Vulin je poručio da će sve detalje plana atentata na Vučića utvrditi istraga, ali je poručio da su ti koji su željeli likvidati predsjednika Srbije, zaista mogli uraditi to.

– Mi smo tada imali operativne informacije da se tako nešto priprema i ja sam zaista bio veoma zabrinut zbog toga, molio sam predsjednika da otkaže svoj govor i svoj nastup, on je odbio. Učinili smo, naravno, sve da se ništa ne desi. I znate, predsjednik ima običaj da zanemaruje svoju bezbjednost. On to tako doživljava. Uvijek kaže, nemojte da me opkoljavate, šta će mi tjelohranitelji, ja hoću u svoj narod. Moj posao je da se ne desi snajperista i da mu se ne desi takvo zlo. Bio sam veoma zabrinut, strepili smo do zadnjeg sekunda. Na svu sreću, sve je bilo u redu. Da li su htjeli da likvidiraju predsednika Vučića ili ne, istraga će pokazati, ali ono što mogu da vam kažem bili su sposobni da to učine, rekao je Vulin.

– Imali su i naoružanje, ali i ljude koji su to u stanju da urade. Znate, jedan od uhapšenih je profesionalni snajperista. Neki od njih su imali bogato ratno iskustvo. Dakle, ljudi koji to mogu da urade, koji to znaju da urade. Oni raspolažu nevjerovatnim sumama novca, kazao je on.

Poručio je da bi Vučićeva likvidacija dovela do paralizacije Srbije, ali i čitavog Balkana, te da bi takvo stanje odgovaralo narko-kartelima.

– Mogu samo da zamislim koliko košta atentat na predsjednika Republike Srbije i šta bi Zvicer bio spreman sve da plati da se to i desi. Mojom likvidacijom dobijate par mjeseci blokade MUP-a, parlament će izabrati drugog ministra unutrašnjih poslova. Treba da prođe par mjeseci, zakon je tu jasan. Ali, likvidacijom predsjednika Republike, vi rušite temeljni stub političke stabilnosti u Srbiji. Srbija odjedanput postaje druga zemlja. To se automatski preliva i na sve ostale zemlje na Balkanu, jer Srbija je ta koja je ključna za mir na Balkanu. Mir je na Balkanu, zato što je Srbija toliko miroljubiva i trudi se da tako i bude. Likvidacijom predsjednika Vučića, vi imate destabilizaciju čitavog Balkana, a u takvom destabilizovanom prostoru, narko- dileri najbolje prolaze. Kriminalne bande najbolje žive u takvim vremenima. Kada nema zakona, kada je sve nesigurno, kada ne znate šta će biti sutra, zaključio je Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79