Vulin: Vučić poštuje BiH više od njenih političara u FBiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je Stranci demokratske akcije (SDA) da predsjednik Aleksandar Vučić više poštuje BiH od njenih funkcionera iz Federacije BiH.

Vulin je povodom saopćenja SDA na Vučićevu čestitku upućenu za “dan Republike Srpske” istakao da ta stranka, osim mržnje prema Vučiću, ne može objasniti u čemu je problem u njegovom poštovanju Dejtona.

-Vučić čestita dan ustavnom dijelu BiH, Republici Srpskoj, priznatoj u Dejtonu, a osnovanoj voljom srpskog naroda, konstitutivnog naroda u BiH – kazao je Vulin.

On je dodao da funkcioneri iz Federacije BiH traže unitarnu BiH, ali bi i da komadaju Srbiju i priznaju Kosovo, prenose nezavisne.com.

Vulin je ponovio da bi SDA bilo bolje da, umjesto što mrzi Vučića, kaže ko je pokušao da ga ubije u Potočarima i gdje je u trenutku linča bio Bakir Izetbegović, saopćeno je iz Pokreta socijalista, čiji je Vulin predsjednik.

SDA je sinoć saopćila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpske vlasti “imaju neiskren odnos prema BiH i da kriju i štite odgovorne za genocid u Srebrenici”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79