“Za dom spremni” – ponovo odjekivao na glavnom zagrebačkom trgu

U centru Zagreba, ispod spomenika banu Jelačiću danas se vijorila zastava Hrvatskih oružanih snaga (HOS) sa ustaškom “šahovnicom”, a muškarci u uniformama sa ustaškim obilježjem pjevali su pred policijom “Za dom spremni!”, ustaški pozdrav koji su tokom rata koristili HOS-ovci.

Skup je povodom 30 godina od osnivanja HOS-a organizovalo Udruženje simpatizera HOS-a, koji su ustaškom pjesmom i postrojavanjem u uniformama sa ustaškim simbolima odali počast za 758 pripadnika ove jedinice koji su poginuli u ratu.

Skup je snimala policija, a okupljeni su pjevali pjesmu “Za dom spremni”, o ustaškom pozdravu koji su tokom rata koristili HOS-ovci. Nosili su i zastave na kojima su istaknuti HOS-ov grb i pozdrav “Za dom spremni”.

Prije dva dana predsjednik Židovske opštine Zagreb Ognjen Kraus je povodom Dana sjećanja na Jadovno 1941. u ime hiljade žrtava koje su stradale pod ustaškim pozdravom “Za dom spremni” zatražio njegovu zabranu, kao i zabranu ustaškog znakova i negiranja ustaških zločina.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79