Za predsjednika RS-a nabavlja se vozilo od 270 hiljada KM

Za četiri automobila za predsjednika RS-a, računajući i PDV, bit će izdvojeno više od pola miliona KM

Služba Predsjednika Republike Srpske nabavlja četiri nova luksuzna automobila. Najskuplji od njih koštat će oko 270 hiljada KM bez PDV-a a u tenderskoj dokumentaciji navedeno je da vozilo, pored ostalog, mora posjedovati i ventilaciju i masažu prednjih sjedala, frižider i TV. Izbor najpovoljnijeg ponuđača naknadno će pokazati za koga je “crtana” tenderska dokumentacija.

U drugom LOT-u nabavljaju se tri vozila, ukupne vrijednosti 200 hiljada KM. Za četiri automobila za predsjednika RS-a, računajući i PDV, bit će izdvojeno više od pola miliona KM.

Prije tri godine, tadašnja predsjednica RS-a Željka Cvijanović, približila se iznosu od milion KM za nabavku službenih vozila. Pisali smo da je u 2019. za pet limuzina “Brčko Gasu” Đorđa Kojića dala 650 hiljada KM, a u 2020. još 270 hiljada, piše Žurnal.

Budžet predsjednika RS-a Milorada Dodika u oktobru prošle godine povećan je sa 11 na čak 56 miliona KM. Povećanje se dobrim dijelom odnosilo na rashode za korištenje roba i usluga – sa 7,2 miliona povećani su na 52,6 miliona KM. Predsjedniku RS-a sada nije nikakav problem bahatiti se javnim novcem. Nabavka samo jednog vozila vrijednog više od 270 hiljada KM, tek je kap u moru planiranih rashoda. Desetine miliona KM odlaze na luksuz u kom uživa Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici.

U planu javnih nabavki planirano je 200 hiljada KM za nabavku odlikovanja, 20 hiljada za nabavku cvijeća, kuhinja u restoranu Palate progutat će 115 hiljada, servisiranje i održavanje vozila 150, njihovo pranje i osiguranje po 40 hiljada…

Za proslavu Dana Republike Srpske ide 650 hiljada KM, slijede hoteli, restorani, reprezentacije, sve sa iznosima od po skoro 100 hiljada KM. Budžet od 52 miliona KM uspješno prati sve apetite predsjednika Republike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79