Za preminulog kolegu iz Sarajevo Taxi-ja samo riječi hvale: “Imao je još samo 8 mjeseci do penzije”

Kolege i članovi Udruženja Sarajevo taxi, opraštaju se od dugogodišnjeg člana Mirsada Hasanbegovića koji je preminuo danas u Vogošći.

Tragedija se dogodila danas (23.8.2022) godine u popodnevnim satima, kada je vozač automobila marke Golf, skrenuo sa ceste i naglo se zaustavio na autobuskoj stanici. Mirsad je izašao iz vozila i samo srušio se na pod. Građani su pokušali reanimirati vozača ali nisu uspjeli. Nezvanično, vozač je imao srčani napad saznaje Crna-Hronika.

@crnahronikaofficial

Preminuo taksista u Vogošći #crnahronika

♬ original sound – crnahronikaofficial

Iz Sarajevo Taxi-ja potvrdili su tragediju u kojoj su izgubili dugogodišnjeg člana.

“Preminuo je Mirsad Hasanbegović rođen 1958. godine. Bio je član Udruženja Sarajevo taxi više od 35. godina, sa oznakom 909, automobil marke VW Golf 5. Bio je odličan momak i kolega. Ja još uvijek ne vjerujem da se ovo desilo” – počeo je svoju izjavu za Crnu-Hroniku predsjednik Taxi štanda u Vogošći na kojoj je radio i preminuli Mirsad Hasanbegović.

“Poznavao sam Mirsada i prije rata, u ratu i poslije rata. Izuzetan čovjek prije svega patriota koji nije mnogo pričao, bio je pravi borac… Poslije rata smo radili zajedno na istom štandu i uvijek se isticao prvi kad bi trebalo nekome da se pomogne, živio je tiho bio je izuzetno vezan za svoju porodicu i u zadnje vrijeme samo smo o penziji pričali, nažalost imao je još samo 8 mjeseci da radi, mnogo nam je teško ali život ide dalje ostaju nam samo lijepa sjećanja na našeg dragog Dundu 909.

On nije nikad volio puno da priča a to je odluka mudrih i pametnih ljudi u ova surova, luda i pogana vremena…

Živio je tiho tako je i otišao, izjavio je za portal Crna-Hronika Senahid – Seno Močević član Upravnog Odbora Sarajevo taxi i predsjednik štanda Vogošća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79