Foto: Ilustracija
Za tri dana policija iz Sarajeva oduzela tri vozila

Za tri dana policija iz Sarajeva oduzela tri vozila


Sarajevski policajci u protekla tri dana oduzeli su tri automobila od nesavjesnih vozača, a sve zbog nagominalnih neplaćenih kazni.

U ulici Nikole Šopa u sarajevskoj općini Ilidža 1. marta u 12.15 sati pripadnici Policijske uprave (PU) Ilidža kontrolisali su vozilo Hyundai Getz, vlasništvo V. M., a kojim je upravljala M. D. K. (30) iz Travnika, nastanjena u Sarajevu.
Izvršenim provjerama utvrđeno je da 30-godišnjakinja upravlja vozilom bez registarskih oznaka, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.663,60 KM, te da je višestruka povratnica u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršiteljice je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Dan poslije, 2. marta u 21.20 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, pripadnici PU Novi Grad su kontrolisali vozilo Opel Vectra, vlasništvo E. P., a kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao T. A. P. (21) iz Sarajeva.

I kod njega je izvršenim provjerama utvrđeno da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 9.670 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te mu je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Istog dana 30 minuta poslije ponoći na lokalnom putu Industrijska u sarajevskoj općini Hadžići pripadnici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali vozilo Seat Ibiza, kojim je upravljao E. I. (34) iz Sarajeva, nastanjen u Hadžićima.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.280 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo”, stoji u saopćenjuv iz MUP-a KS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija