Za vakcinaciju se prijavilo više od 33.000 građana Kantona Sarajevo

Za vakcinaciju protiv koronavirusa do sada su se elektronski prijavila 33.003 stanovnika iz Kantona Sarajevo. U međuvremenu je preuzeto još 540 elektronskih zdravstvenih knjižica.

Podatak o broju prijava za vakcinaciju je zaključno za danas do 8 sati. Podatak o broju preuzetih elektronskih zdravstvenih knjižica se odnosi na jučerašnji dan.Ove informacije je za Klix potvrdio ministar zdravstva KS Haris Vranić. Ukazao je kako bi se mogla uraditi registracija građana koji nisu zdravstveno osigurani, a žele se vakcinisati.

“Za sve one koji nisu nikako osigurani, iako ne znam da takvih ima, možemo organizovati da dođu u zavod, u poslovnicu i prijave se uz ličnu kartu i CIPS prijavu. Napravit ćemo listing i tako sve uvesti u sistem Zavoda za zdravstveno osiguranje. Ovo je jedna od opcija za one koji nisu osigurani”, rekao je Vranić.

Podsjećamo, od 30. marta je moguća elektronska registracija stanovnika KS za vakcinaciju protiv koronavirusa i to preko web stranice evakcina-registracija.ezoblak.ba.

Ministar Vranić je jučer obećao da će biti omogućena evidencija i osobama koje nemaju mogućnost da se elektronski prijave ili koje su informatički nepismene. Naglasio je da će porodični ljekari dobiti spiskove osoba starijih od 75 godina, a koji će zakazati njihovo vakcinisanje.

Za internetsku prijavu je potrebna elektronska zdravstvena knjižica i zbog toga je povećan broj preuzetih knjižica piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79