Zaboravili smo na djecu bez roditeljskog staranja? Ima zaraženih uposlenika, šta je sa štićenicima?

Redakciji portala Crna Hronika javio se Kasim Marković, uposlenik Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, koji je nakon ispovijesti nekoliko stićenika prenio priču iz doma.

,,Želim da vam javim da u DOM ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA SARAJEVO upravo ima zaraženog osoblja, među nima su i štićenici.

Štićenici doma su zaraženi jer im je osoblje donijelo COVID-19. Djeca su tražila da se testiraju, UPOSLENICI Doma se protive.

Osobe koje su zaražene rade sa bebama od par dana do 5 godina i sa djecom predškolskog uzrasta. Jedno je djete zaraženo, međutim, ništa se ne poduzima. Osam članova osoblja je zaraženo u domu, pa bih molio da se nešto poduzme, jer ovo nema smisla, djeca ispaštaju.

Ružna situacija se desila kada je jedan štićenik dobio pozitivan COVID-19 test, svi su bježali od njega da mu pruže pomoć. Dijete nije izolovano, spava sa zdravom djecom, a radnici ne poštuju epidemiološke mjere.

Dopuštene su posjete djeci, primaju se nepoznate lica u domu”, dodaje za portal Crna Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79