Zahiragić: Bitno je da ostanemo jedinstveni i da ne zaboravimo razlog zašto smo se jučer okupili

Povodom jučerašnjim događaja na protesnom skupu ispred OHR-a, ponovo se oglasio Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

On je komentarisao i optužbe političkih oponenata, predsjednika i funkcionera stranaka ‘Trojke’.

Zahiragić tvrdi da su od sinoć na njegov račun izrečene brojne neistine.

“Mislim da je pojedinim političarima, a još više pojedinim medijima, cilj da skrenu temu sa samog razloga jučerašnjih protesta na neke, za ove trenutke ipak banalne, teme. To je 5. kolona koja je zadužena za sabotažu našeg patriotskog potencijala. Bez obzira na neke ružne reakcije, pa i na neke ružne riječi, bitno je da ostanemo jedinstveni i da ne zaboravimo razlog zašto smo se jučer okupili i zašto se uvijek moramo biti spremni okupiti i u još većem broju – a ego i eventualne lične animozitete ostaviti po strani. Iz OHR-a netransparentno najavljene izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i zalazak čak u ustavnu materiju, neprihvatljive su! – napisao je Zahiragić.

Mišljenja je da su najavljene izmjene Izbornog zakona nedemokratske i diskriminirajuće, te za cilj imaju cementiranje postojećih i dodatno produbljivanje etničkih podjela u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

“Indikativno, najavljene suštinske izmjene ni jednim slovom ne zadiru u entitet RS, valjda tamo nema nikakvih problema, riješeni su, valjda, tokom ’90 ih. Živjela Bosna i Hercegovina – država ravnopravnih građana! I da, mi se nećemo umoriti! – poručio je Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79