Zahiragić će tražiti da se zastupnicima u KS smanje plaće za 50 posto jer rade online

Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo ponovo, treći put zaredom uputio je inicijativu da se sjednice Skupštine KS održavaju uživo, a ako se to ne usvoji, onda je najavio da će tražiti da se zastupnicima smanje plaće za 50 posto jer rade online.

Kazao je kako se sjednice trebaju održavati uživo u sali, a s obzirom na to da svi drugi rade tako, i općinska vijeća, Dom naroda FBiH, te druge vlade, dok zastupnici u Skupštini KS rade online.

Naveo je da je obrazloženje isto kao i prethodna dva puta i pozvao je zastupnike da glasaju za ovu inicijativu.

Zahiragić je istakao kako će, ukoliko se ne ostavi ova inicijativa, njegove kolege iz Kluba SDA predložiti da se zastupnicima smanji plaća za 50 posto dok se radi online.

– Pojedini zastupnici u Skupštini KS su predložili da se uposlenim u javnom sektoru smanje plaće. Ne možemo mi njima smanjivati plaće, a oni rade uživo na svojim radnim mjestima, dok mi radimo online – kazao je Zahiragić.

Podsjećamo, zastupnica Admela Hodžić predložila je da se uposlenicima koji plaću primaju iz budžeta smanje primanja, a s obzirom na aktuelnu situaciju i posljedice koje je izazvala pandemija koronavirusa, te smanjenje budžeta.

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79