Zahiragić: Fadilov rad je rezultirao prvom 100% bh. puškom, on je žrtvovao svoju slobodu zbog toga

Kako je CH jučer pisala, Bosna i Hercegovina je dobila svoju prvu pušku 100 posto domaće proizvodnje.

Kompanija Igman proizvela novu bh. pušku: 100 % domaći proizvod

Napravljena je u kompaniji namjenske industrije Igman d.d. Konjic, a time se jučer ponosno pohvalio ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP).

“Ova puška je 100 % domaći proizvod. U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i sačuvati svako radno mjesto u njoj,” rekao je tom prilikom Helez, prilikom predstavljanja puške kalibra 7,62 mm.

Danas je Haris Zahiragić (SDA) na svom Facebook profilu prozvao Heleza jer se pohvalio puškom, a kako kaže, ni on ni Vlada FBiH nemaju veze sa njom.

Kaže da zasluge za proizvodnju prve bh. puške ima bivši premijer FBiH i zatvorenik Fadil Novalić.

“Bilo bi pošteno da je Helez priznao da ni on, kao ni nametnuta Vlada FBiH na čelu sa Nikšićem nemaju nikakve veze sa tim poduhvatom, te da se zahvalio Premijeru, ali i inžinjeru Fadilu Novaliću, čiji su višegodišnji napori, rad, velika ulaganja i vizija rezultirali prvom puškom domaće proizvodnje, ali i generalno procvatom namjenske industrije u FBiH kao i ukupne privrede”, napisao je Zahiragić.

Zahiragić je objavu posvetio Fadilu Novaliću i Kurban-bajramu. Kaže da Kurban-bajram simbolizira žrtvu te da je, zbog nekoliko stvari, i sam Novalić žrtvovao svoju slobodu.

“Sutra nastupa Kurban-bajram koji, između ostalog, simbolizira žrtvu. To će biti drugi Bajram koji Fadil Novalić provodi iza rešetaka. Fadil je žrtvovao svoju slobodu, ali ne radi nabavke respiratora sa kojom i nije imao neke posebne veze, a u kojoj kako smo imali priliku vidjeti tokom suđenja nije ni dokazan nikakav kriminal. To je bio samo povod, on je žrtvovao svoju slobodu upravo radi razvoja puške i namjenske industrije generalno, radi podizanja privrede u FBiH, radi smanjivanja vanjskog duga, radi stabilizacije budžeta i fondova, radi zaštite javnih preduzeća i zadržavanja istih u većinskom vlasništvu i pod upravom Federacije…”, tvrdi Zahiragić.

Na kraju je čestitao Kurban-bajram Fadilu Novaliću te pozvao ostale da učine isto.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim Fadilu na svemu što je uradio i da mu prvom uputim bajramsku čestitku uz dovu Gospodaru da mu podari snage da izdrži nepravdu kojoj je izložen i da iz svega izađe još snažniji. Pozivam i vas da uradite isto, jer doći će to do njega preko njegovih advokata, a onda će njegova žrtva i imati nekog smisla”, poručio je Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79