Zahiragić: Kakva šizofrenija, podržiš im kandidata, a oni te nazovu okupatorom

Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić oglasio se, povodom izbora Benjamine Karić za gradonačelnicu Sarajeva, putem svog Facebook profila.

Njegov Facebook post prenosimo u cijelosti:

“Podržiš Bogićevića, on odustane i naglasi da je odustao radi onih koji su ga predložili, njima svi krivi osim njih samih.

Imaš u rukama sve vrijeme ‘kvorum’ u Gradskom vijeću, kojim možeš godinama blokirati izbor gradonačelnika, niti jednom ne blokiraš konstituirajuću sjednicu…

Istaknu mladu kandidatkinju, ti ne samo da joj ne istakneš protukandidata koji bi imao dobre šanse (kako su oni tvrdili sve vrijeme da ćeš uraditi), nego je i podržiš.

I umjesto hvala, dobiješ epitet okupatora u svome gradu kojeg si odbranio od okupatora, koji je, eto, sada kao oslobođen… Kakva hipokrizija, pa usudit ću se reći i kakva šizofrenija.

Čestitam svojoj kolegici i prijateljici sa fakulteta Benjamini Karić rođenoj Londrc, siguran sam da će ona kao mlada i obrazovana dama imati uspješan mandat. Vjerujem da neće prihvatiti rigidne, opasne i šovinističke narative politika koje su je kandidovale, te da će biti gradonačelnica svih građana. Ne mogu, a da ne čestitam uspješan mandat gradonačelnika Abdulahu Skaki. Iako je imao mnogo osporavanja od ovih zlonamjernih “osloboditelja”, svojim je radom i rezultatima demantovao sve njih, vratio Gradu Sarajevu mjesto koje mu pripada i postavio visoko ljestvicu radne etike svim funkcionerima na izvršnim funkcijama u Sarajevu.

I da, kada su razni ‘osloboditelji’ u pitanju, poručujem im da prestanu potcjenjivati ovaj grad i njegove građane, koji jesu uvijek dobronamjerni, pa u vezi sa tim nekada i naivni, ali nikada nikome u konačnici nisu dozvolili da ih ponižava, to su na svojoj koži osjetiti mnogi okupatori koji su se osloboditeljima predstavljali”, napisao je zastupnik SDA stranke u Skupštini KS u svojoj objavi na Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79