Zahiragić: Konaković je igrao košarke u ratu a upisao sebi puni ratni staž kojim nam sad maše!

Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić reagirao je na gostovanje Elvedina Konakovića na N1 gdje Konaković izjavio da je Zahiragić SDA bot, te da mu je cijela porodica na budžetu.

Jučer je Konaković gostovao na N1 i tom prikom izrekao niz neistina, pa i veoma prizemnih pokušaja diskreditacije mene – pa čak i moje porodice. Njemu na obraz. Neću se na taj nivo spuštati, ali moram mu redom odgovoriti:

1. Detaljno sam istražio i nisam našao da je bilo koji funkcioner SDA, čak ni neki član, posebno ne ja, nazvao Mandića “ČETNIKOM”. Šta više to osuđujem!
Međutim, opet nije odgovorio tada na moj tweet, a ni sada na pitanje novinarke, šta misli o Mandićevom intervjuu za Beogradske novine u kojima kaže da se osjeća prevareno i etablira laž da je Alija Izetbegović r.a. obećao zlatne kašike?!

2. Šta je kazao Konaković na to? Kazao je neistinitu da nemam člana porodice da nije na budžetu. Istina je da nemam člana uže porodice a da nije visoko obrazovan, na pravim fakultetima! Od najuže porodice, koja mi je živa, dedo mi je diplomirani ekonomista već 50 godina, majka diplomirani inžinjer mašinstva – još od prije rata, brat Magistar mašinstva i ekonomije na Univerzitetu u Sarajevu, a sestra učenik generacije u 1. gimnaziji i jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Otac rahmetli mi je bio pravnik i borac Armije RBiH.

Za razliku od Konakovića, moj otac rahmetli je bio zaista u Armiji i Policiji, od prvog do posljednjeg dana. Nije kao Konaković igrao košarke u ratu, a onda preko Hajriza Bečirovića, za potrebe kandidature za načelnika općine Centar ispred SDA, upisao sebi puni ratni staž kojim nam sad maše. Također, niko od nas nije za 17 dana položio 2 godine fakulteta, takođe za potrebe političke kampanje!

 

3. Na naredna 3 pitanja, koja sam mu ja postavio nedavno, a novinarka pročitala jučer, takođe nije odgovorio. Kako i bi, kada nema racionalan odgovori.
Uradio je ono što najbolje zna, počeo je vršiti napade na moju ličnost, znanje, kompetencije.
Pokušao me diskreditirati i izbjeći pitanja.

To mu, naravno, gđa. Burdžević-Slipčević nije dozvolila – na čemu joj čestitam i zahvaljujem se. Izbjegao je odgovor za podršku Stevandićevoj fašističkoj stranci i spotu, izbjegao je odgovor za kvalifikacije genocid i agresija – za koje je ranije rekao da ne treba o tome govoriti za zajedničkom (B, H, S) političkom stolu.
Na treće pitanje, promjenio je odgovor, pa kazao da će broj građana hrvatske nacionalnosti pasti ispod 10%, te oni neće biti konstutivni.

Procenat, naravno, nema veze sa konstutivnosti, što bi on znao da je samo pročitao Ustav BIH. Međutim, nije to niko ni problematizirao, nego njegovu izjavu da
“Pitanje izbora člana Predsjedništva (iz reda hrvatskog naroda op.a.), bi se trebalo tretirati ozbiljnije, kako bi ljudi imali pravo birati svoga predstavnika?”

Iako je Komšić Željko izabran legalno i LEGITIMNO, u skladu sa Zakonom i Ustavnom ove Države. Na kraju kaže kako ga je navodno SDA spriječila da zatvori kladionice, a bio je premijer upravo ispred SDA.

Uostalom, poznato je javnosti ko je jedina stranka koja već godinama pokušava oporezovati kladionice, a štitili su ih, osim HDZ-a i Konakovićevi partneri.

Evo moj Dino, opet te mali Zahiragić – referent kako kažeš, argumentima rasvijetli.

S obzirom da ne želiš odgovarati na pitanja referenta, eto mene brzo, pa onda možda i odgovoriš.

Cijelo gostovanje Elvedina Konakovića pogledajte u nastavku

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79