Zahiragić o odlascima iz SDA: ‘Sada ćemo bez njih dobiti duplo glasova’

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Haris Zahiragić, istakao je u intervjuu za N1 da je stranka postala aktivnija nego ikada prije, uprkos nedavnim odlascima članova. Zahiragić je naglasio kako se struktura stranke značajno podmladila te kako svakodnevno bilježe priliv novih članova iz različitih sfera društva, uključujući univerzitetske profesore, stručnjake i mlade ljude.

“SDA je aktivnija od vlasti, podmladila se struktura, ogroman broj ljudi se priključuje, to je rijeka ljudi, i oni koji su u nju sumnjali. Priključuju se univerzitetski profesori, stručnjaci i mladi ljudi”, izjavio je Zahiragić.

Osvrćući se na nedavni odlazak Adila Osmanovića iz stranke, koji je izjavio da više nije član SDA, Zahiragić je to nazvao “smiješnim” te dodao: “Sada bez njih ćemo dobiti duplo više glasova.”

Također, dotakao se odnosa sa Turskom i odsustva predstavnika SDA na nedavnom skupu u Antaliji. S ironijom je izjavio da je možda SDA promijenila svoju politiku i naglasio važnost bratskih odnosa između SDA i Turske.

Zahiragić je također apelirao na hitnu tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo o sigurnosti. Izrazio je zabrinutost zbog osjećaja nesigurnosti među građanima glavnog grada BiH te pozvao na konkretne korake kako bi se riješili problemi kriminaliteta. “Društvo se generalno ne osjeća sigurno”, istaknuo je Zahiragić, dodavši da su hitne mjere potrebne za rješavanje problema sigurnosti.

U zaključku, Zahiragić je izrazio javnu zabrinutost u vezi s nedavnim slučajem ubojstva Dženana Memića te postavio pitanje o tome tko trenutno štiti ubojice. Pozvao je članove Vijeća ministara, uključujući Konakovića, Fortu i Nikšića, da hitno riješe ovu ozbiljnu situaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79