Zahiragić odgovorio Trojci: Pokušavate se izvaditi, ali trebate otići na deponiju historije

 

Zastupnik u Skupštini KS i delegat SDA U Domu naroda FBiH Haris Zahiragić komentirao je saopćenje Trojke u kojem su se osvrnuli na odnose sa NES-om i SBiH-om, ali i na formiranje vlasti u FBiH.

Između ostalog, Zahiragić je saopćenje koje je Trojka poslala u javnost ocijenio lošim.

“Trojka se u lošem saopštenju, a nakon što su NES i SBiH razotkrili njihovu podršku najavljenim nametanjem loših rješenja, pokušava izvaditi i tvrdi ‘kako na odluke Visokog predstavnika niko ne može uticati.’ To je, svakako, gruba neistina! Novu odluku Visokog predstavnika, ma kakva ona bila, ‘prosi’ upravo Trojka i to od momenta kada su shvatili da nemaju kapacitet da kao izborni gubitnici formiraju vlast u Federaciji”, rekao je Zahiragić.

Poručio je kako oni nisu ni dobili podršku građana.

“Odustanite od fotelja pod svaku cijenu, a za koje i niste dobili podršku građana i od namjere da vas se nametne na vlast, pogotovo lošim privremenim odlukama koje bi išle samo na štetu bošnjačkog političkog kapaciteta i ustavne pozicije, a ostavile HDZ-ovu poziciju neokrznutom. Prestanite biti servilni ispunjivači želja zvaničnog Zagreba i HDZ-a BiH, nego stanite iskreno u borbi za normalno i demokratsko društvo i sistem”, poručio je.

Također, naglasio je kako je vrijeme da Trojka prestane govoriti jedno, a raditi drugo.

“Ako želite da samo većina, koju evidentno više nemate ni sa HDZ-om, bira Vladu, vratite se u institucije i podržite izmjene Ustava FBiH, a koje će omogućiti da većina u Predstavničkom domu bira Vladu FBiH, tada će se iskristalisati i nova parlamentarna većina i nova Vlada FBiH. Prestanite u javnosti govoriti jedno, a na minderima po OHR i ambasadama drugo, te jasno recite da nećete prihvatiti da dođete na vlast na krilima nove loše Schmidtove odluke, uvjeravam vas da je u tom slučaju Visoki predstavnik zasigurno neće donijeti”, ističe.

Na kraju, naglasio je kako Trojka treba otići na deponiju političke historije BiH.

“Sve ostalo je licemjerje, a na koje ste cjelokupnu javnosti, odveć navikli. I da, drago mi je da, kako kažete, ostajete na okupu, jer i trebate, baš tako, skupa, otići na deponiju političke historije BiH, a na koju će vas poslati svi dobronamjerni građani i patrioti Države Bosne i Hercegovine. I svakako, ne mislim na sve članove i zastupnike stranaka ‘Trojke’, nego na njihove ‘lidere’, a koji su radi želje za vlašću potpuno obnevidjeli!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79