Zahvala za vakcine: Sarajevo subvencionira hotelski smještaj za turiste iz Srbije

Kao znak zahvalnosti na donaciji vakcina protiv koronavirusa Kantonu Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda “Odmori u Sarajevu”.

Kako su rekli iz Turističke zajednice KS, ovim se Kanton Sarajevo želi simbolično odužiti Vladi Republike Srbije.

“U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom ljetne turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionirat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije”, kažu iz Turističke zajednice KS.

Naveli su da će se subvencija provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namijeneni za korištenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

“Osobe s dostavljene liste moći će izvršiti rezervaciju smještaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smještajnih turističko-ugostiteljskih objekata s liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva koji će objaviti Turistička zajednica Kantona Sarajevo”, navode.

Istakli su da će lista odabranih smještajnih objekata biti dostupna putem online platforme “Odmori u Sarajevu”.

“Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smještaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom ‘Odmori u Sarajevu'”, ističu.

Naglasili su da je planirano da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra 2021. godine.

“Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu s propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva”, naglašavaju iz Turističke zajednice KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79