Zakon stupa na snagu za osam dana, nakon toga bi se za negiranje genocida trebalo ići u zatvor

Milorad Dodik, koji je danas nekoliko puta ponovio negiranje genocida, po novom zakonu neće biti sankcionisan, jer zakon stupa na snagu za osam dana.

U saopćenju OHR-a stoji da zakon koji slijedi i koji čini sastavni dio ove odluke stupa na snagu osam dana od objave ove odluke, odnosno u subotu 31. jula, na privremenoj osnovi, sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmjena i dopuna i bez dodatnih uvjeta.

Ova odluka će odmah biti objavljena na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika i u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je danas dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Nametnute dopune Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, podrazumijevaju zatvorske kazne piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79