‘Zakuhalo’ se zbog statusa Nermina Muzura: Reagirao i Željko Komšić, a Albin Zuhrić najavio sankcije

Današnja objava načelnika Općine Ilidže, Nermina Muzura iz NIP-a, o podršci Demokratske fronte (DF) zajedničkom kandidatu na radnom sastanku Trojke (SDP, NS, NIP) izazvala je reakcije i nesuglasice unutar DF-a.

Nijaz Suljić, predsjednik općinske organizacije DF-a na Ilidži, izrazio je podršku zajedničkom kandidatu za načelnika Općine Ilidža na predstojećim lokalnim izborima.

Međutim, nakon Muzurove objave, Željko Komšić, čelnik DF-a i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odmah je reagirao, ističući da niko u ime DF-a nije ovlašten dati podršku Muzuru.

“Nema odluke bilo kojeg organa DF-a o podršci bilo kojem kandidatu na sljedećim lokalnim izborima, pa tako ni o podršci načelniku Ilidže Nerminu Muzuru! U ime DF-a niko nije ovlašten dati podršku Muzuru!”, poručio je Komšić, naglašavajući da je to jedino kredibilno stajalište stranke.

Oglasio se i Albin Zuhrić, šef Kantonalnog odbora DF-a u Sarajevu, najavivši sankcije za Suljića.

“Demokratska fronta nije dala podršku kandidaturi Nermina Muzura za naredne izbore. To nije raspravljao nijedan organ stranke, niti je iko donio takvu odluku, osim člana Demokratske fronte Nijaza Suljića, koji će snositi sankcije za svoj potez”, izjavio je Zuhrić.

Očekuje se da će Muzur ponovno biti kandidat za načelnika Ilidže na lokalnim izborima, s obzirom na to da je na prethodnim izborima dobio povjerenje većine građana Ilidže. S obzirom na trenutne nesuglasice unutar DF-a, situacija unutar stranke mogla bi se dodatno zakomplicirati uoči predstojećih izbora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79