Zalihić (SDA) tvrdi da je žrtva sarajevskih bosova i Konakovićeve trojke

Bivši direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić objavio je zabrinjavajuće detalje radnji iza kulisa političkih moćnika u Sarajevu za koje javnost do sada nije imala priliku saznati.

Nafaka, ili sve ono što koristimo na ovom svijetu, prpopisana je svakom pojedincu i sigurno će doći do njega makar se svi stanovnici nebesa i zemlje okupili da mu je uskrate. Obzirom da postoje dva načina sticanja nafake, on nam je propisan: jedan je dozvoljen, a drugi zabranjen. I tu je naša sloboda i na to možemo direktno uticati, za razliku od količine te nafake koju rekosmo niko i ništa nemože umanjiti ili uvećati – napisao je Zalihić u početku objave.

Smatra da strah za nafakom čovjeka paralizuje da bude pravedan, da pomaže dobro a da se bori protiv zla, a dodatno ga šejtan plaši na tom putu znajući za tu njegovu zabrinutost oko nafake.

‘TROJKINA REPUBLIKA SARAJEVO’

Referišući se na određene rasplete u dalekoj historiji iste je poredio sa trenutnim stanjem na sarajevskoj političkoj sceni.

Upravo poznajući ovo, razni diktatori i zulmćari kroz historiju, su preko različitih vrsta pritisaka držali ljude potlačenim, dajući im mrvice ovosvjetskih blagodati, istovremeno ih plašeći da će im te mrvice biti i uskraćene, ako im ne budu poslušni. To je danas vidljivo i u „trojkinoj republici sarajevo“ i to sam osjetio na svojoj koži.

Naglašava da je mnogo puta vršen pritisak na njega kao direktora Hitne pomoći KS da zaposoli ljude preko štele, završi tendere mimo procedure i slične korupcijske aktivnosti, što je kako kaže kategorički odbijao.

‘JASNO MI JE STAVLJENO DO ZNANJA DA ĆU BITI SMIJENJEN’

Mito i korupcija nažalost sve više su prisutne, no, u posljednje vrijeme sve je više “otvorenosti” u namjerama određenih aktera. Zalihić je podsjetio da mu je jasno stavljeno do znanja da će biti smijenjen ako ne bude “kooperativan”.

Na njihovu žalost odbio sam saradnju, pa sam od strane Konakovića i njegove trojke nagrađen nelegalnom smjenom sa pozicije. I ne samo to, nakon smjene nastavljeno je čak i sa fizičkim nasiljem.

ZABRINUT ZA FIZIČKU SIGURNOST

Ne krije da je zabrinut za svoju fizičku sigurnost usljed ogromnih pritisaka koje je pretrpio i koje trpi te je zaštitu i obezbijedio.

Danas sam na poziv službenih organa davao iskaz po pitanju fizičkog nasilja koje sam pretrpio zbog te nesaradnje sa sarajevskim bosovima. Zato što nisam htio primiti mito i zaposliti određene ljude na pozicije koje ne zaslužuju, vršen je pritisak na mene od strane „velikih riba“ iz Sarajeva za što postoje eksplicitni dokazi, koji su prezentirani službenim organimma.

IZNENAĐENJE ZA JAVNOST

Istakao da je da će biti veliko iznenađenje za javnost kada vidi kakvim metodama zloupotrebe službenog položaja i trgovinom uticajem, se služe pojedini visoko cijenjeni funkcioneri iz Sarajeva .

Ali će im postati i sasvim jasno, kako je osmorka usjela u sebe aposorbirati pojedine članove. Mi se nećemo umoriti, mi se ne bojimo, mi smo slobodni ljudi!