Foto: N1
Zanimljiv prizor na sastanku u Istočnom Sarajevu o plinskoj krizi: Na zidu slika Milorada Dodika

Zanimljiv prizor na sastanku u Istočnom Sarajevu o plinskoj krizi: Na zidu slika Milorada Dodika


U Istočnom Sarajevu održan je sastanak ključnih aktera o rješavanju plinske krize koja je eskalirala jučerašnjim zatvaranjem plinskih ventila, a koji su ponovo otvoreni jutros.

Prisustvovali su direktor “Sarajevogasa” Nedeljko Elek, v.d. direktora Energoinvesta Mirza Ustamujić sa advokatom, te zamjenik ministra rudarstva i industrije RS, dok su predstavnici Regulatorne komisije za energetiku RS sudjelovali putem online platforme.

Važno je napomenuti da na sastanku nije bilo prisutnih predstavnika iz resornog ministarstva FBiH, iako je ovo pitanje od šireg interesa.

Energoinvest Sarajevo optužuje Sarajevo gas za nezakonito fakturisanje po cijenama koje bi trebale stupiti na snagu tek od 1. januara naredne godine.

Ono što je posebno privuklo pažnju jeste prisustvo fotografije Milorada Dodika na zidu prostorije u kojoj se sastanak održavao.

Ovaj detalj podsjeća na prakse u zemljama gdje vlada kult ličnosti, ali i na vremena kada je Josip Broz Tito bio predsjednik SFRJ.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija