Zaobišli su sankcije? Sirius 2010 postao Nimbus Innovations

Zaobišli su sankcije? Sirius 2010 postao Nimbus Innovations


Kompanija Sirius 2010 d.o.o. Banja Luka, koja se našla pod sankcijama Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC), od sada će poslovati pod imenom “Nimbus Innovations”, saznaje Akta.ba.

Spajanje i promjena imena

Kompanija je pokrenula postupak spajanja sa društvom Nimbus Innovations d.o.o. Banja Luka, čime će “Sirius 2010” prestati postojati pod tim imenom. Prema ugovoru, spajanje se vrši na osnovu slobodno izražene volje s ciljem racionalizacije poslovanja, smanjenja troškova i unapređenja ekonomičnosti i tržišnog poslovanja.

Prenos imovine i obaveza

Procijenjena vrijednost imovine Sirius 2010, koja je na dan 10. jula 2024. godine iznosila 19.692.186 KM, prenosi se na Nimbus Innovations. Pored imovine, prenose se i obaveze u knjigovodstvenoj vrijednosti od 16.864.949 KM.

Status zaposlenika

Ugovorom je reguliran status zaposlenika Sirius 2010, koji će, zajedno sa direktorom, nastaviti raditi u novoj kompaniji u skladu s propisima o radu. Prema registru kompanija Akta.ba, vlasnik Nimbus Innovations je Nemanja Reljin, a direktorica Radmila Bojanić. Reljin je nedavno postao suvlasnik u kompaniji “Invictus Technology Group”.

Partneri i sankcije

Partneri uključuju Bojana Vujića, direktora “Infinity grupe”, Vladimira Perišića, direktora “Prointera”, i Radmilu Bojanić, direktoricu “Siriusa”. Iz Veleposlanstva SAD-a u BiH ranije je rečeno da preregistracija kompanije kako bi se izbjegle sankcije nije dozvoljena.

Kompanija Sirius 2010, kojoj je nedavno dodijeljena uloga u digitalizaciji RTV signala u BiH, saopštila je da je zbog sankcija spremna napustiti projekt.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija