Zapečaćeni novi parkinzi koji se dovode u vezu s “Begom” Ibrahimom Hadžibajrićem

Zapečaćeni novi parkinzi koji se dovode u vezu s “Begom” Ibrahimom Hadžibajrićem


U Općini Stari Grad, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom je započela sa oduzimanjem imovine u predmetu koji je povezan sa Elmedinom Karišikom.

Na području ove općine zapečaćena su tri parkinga, a dovode su u vezu sa akcijom Start u kojoj je uhapšen bivši načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Aktivnosti se poduzimaju po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom po nalogu Suda Bosne i Hercegovine.

Među lokacijama je i parking u naselju Kovači, a fotoreporter portala Radiosarajevo.ba uslikao je stanje na parkingu na kraju akcije ove federalne agencije.

POGLEDAJ GALERIJU

Podsjetimo, Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik su uhapšeni u akciji ‘Start’. Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija