Zarada prodavača kuhanog kukuruza: Za svaki kukuruz jedna marka

Zarada prodavača kuhanog kukuruza: Za svaki kukuruz jedna marka


Kuhani kukuruz već godinama drži posebno mjesto među omiljenim ljetnim poslasticama, a prodavači ovog jednostavnog, a ukusnog jela uživaju u zaradi, posebno na obalama Jadranskog mora.

Cijena kuhanog kukuruza varira, ali na popularnim turističkim destinacijama, poput plaža na Jadranu, jedan kuhani kukuruz često košta 4 KM, dok prodavači ostvaruju zaradu od 1 KM po komadu.

Dok se ljeti cijene mogu činiti visoke, kupci su često spremni platiti tu cijenu za osvježavajuću i zdravu užinu dok uživaju u sunčanju ili šetnji plažom.

Prodavači obično nabavljaju svježe kukuruze direktno od lokalnih poljoprivrednika, zatim ulažu u pripremu, koja uključuje kuhanje i dodatne troškove poput soli, maslaca i ambalaže. Ukupni troškovi variraju, ali prosječna zarada po kukuruzu ostaje 1 KM.

Uspjeh ove sezonske poslovne prilike nije samo u prodaji kukuruza po višim cijenama na plažama. Mnogi prodavači oslanjaju se na strateške lokacije, kao što su gradske šetnice i turističke atrakcije, gdje je velika koncentracija posjetitelja.

Kombinacija povoljnog smještaja na prometnim mjestima i relativno niskih ulaznih troškova omogućava im da ostvare značajan profit tokom ljetne sezone.

Za mnoge prodavače, ljeto je prilika da dopune svoj budžet ili da zarade za cijelu godinu. Uprkos relativno niskoj cijeni po komadu, s velikim brojem prodanih kukuruza dnevno, njihova ukupna zarada može biti značajna.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija