Zaraženi direktor bolnice Novi Pazar u teškom stanju prebačen u Beograd

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, koji je zaražen koronavirusom, hitno je prebačen sinoć za Beograd zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Mahmutoviću se jučer naglo pogoršalo zdravstveno stanje, a u pitanju su teški srčani problemi.

Inače, Novi Pazar postao je najveće žarište u Srbiji gdje je zabilježen veliki skok zaraženih, a među njima i medicinsko osoblje.

Iskustvo pacijenta koja ledi krv u žilama: Gdje je nestala ljudskost?

 

Ministarstvo vanjskih poslova BiH danas je zvanično obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije da nadležne institucije u našoj zemlji razmatraju mogućnost hitnog slanja dvije medicinske ekipe u Novi Pazar.

Također i Vlada FBiH jučer je na hitnoj, telefonskoj sjednici usvojila informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o potrebi pružanja pomoći zdravstvenoj ustanovi na području Republike Srbije – regija Sandžak s ciljem sprječavanja širenja virusa SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19.

Delegacija iz Beograda na čelu sa premijerkom Anom Brnabić donijela je jučer medicinsku pomoć Novi Pazar, ali sve je na kraju prošlo mnogo burnije.

Delegaciji koju su vodili Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Pazaru se pridružio ministar Rasim Ljajić. Njih troje su morali da se suoče sa brojnim pitanjima o udaru korone na Pazar i Tutin, te činom okretanja leđa od desetak lokalnih ljekara i medicinskih sestara prenosi Klix.

Potresna ispovijest Novopazarca koji je za četiri dana ostao bez sina: ‘Nedžad mi je rekao – ne mogu dalje…’

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79