Zastava Herceg-Bosne ipak skinuta s katoličkog groblja u Jelahu

Zastava Herceg-Bosne ipak skinuta s katoličkog groblja u Jelahu


Nakon što je jučer policija iz PU Tešanj spriječila novinara Miralema Merdića tijekom najavljenog odlaska na groblje kako bi skinuo zastavu Hrvata BiH, neko je uz okrilje noći odlučio završiti posao.

Tijekom noći je, uništenjem zastave hrvatskog naroda u BiH, oskrnavljeno spomen obilježje braniteljima HVO-a DR u tešanjskom kraju.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Miralema Merdića koji je kratko poručio:

“Nisam skinuo zastavu ja. Tri puta sam imao namjeru je skonuti taj dan. Ali policija je čuvala spomen obilježje.. Ja to tamo nikad ne bi uradio krišom. Namjeravao sam i snimati live. Niko zastavu nije strgao, skinuta je na incijativu paroka župe Jelah Don Ivana Marinovića.
A huškačka politika Šagoljevske (ratni huškač Smiljko Šagolj) radio postaje Usora je jako providna, jer teško je priznati grešku a puno lakše za ovo okriviti vandale…” – izjavio je Miralem Merdić

(VIDEO) Miralem pokušao skinuti zastavu Herceg-Bosne: Pogledajte verbalni sukob političara i novinara

Podsjećamo, u regiji Tešnja i Usore nije bilo hrvatsko-bošnjačkog sukoba, pa se ovi akti ne mogu ni pripisati nekim možebitnim nacionalnim tenzijama koje vuku repove iz rata.

Nadajmo se da će policija pravovremeno reagirati, a da će se na ovo mjesto instalirati kamere kako bi zaštitili i samo groblje, kao i simbole Hrvata i katolika ovoga kraja, piše Dnevnik.ba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija