Zašto su sigurnosne agencije pune prljavih policajaca: “Padaju zbog Sky-a svakodnevno”

Zašto su sigurnosne agencije pune prljavih policajaca: “Padaju zbog Sky-a svakodnevno”


Samo dva snimka, odnosno glasovne poruke koje su upućene kroz aplikaciju Sky, koje je objavio Raport utvrđuju sumnju da su ozbiljne kriminalne grupe imale ili imaju snažan upliv u rad policijskih agencija BiH.

Posljednja koju smo objavili u subotu jeste ona koju Elvis Keljmendi šalje Aleksandru Nikoliću (obojica uhapšeni zbog sumnje da su trgovali narkoticima). U njoj Keljmendi objašnjava Nikoliću kako funkcioniraju policijske agencije u BiH.

I ne samo to, Keljmendi govori Nikoliću kako on ‘tamo ima sve’, misleći na FUP i OSA-u piše Raport.

Poruka je poslana u vrijeme ‘vladavine’ Osmana Mehmedagića obavještajnim sektorom, dakle OSA-om, a indirektno preko svojih instaliranih pipaka i FUP-om te nekim drugim policijskim agencijama.

U ranijoj poruci koju smo objavili, čuje se Dragan Gajić kako obavještava jednog člana Škaljarskog klana da je ‘kod kuma’ bio drugi čovjek SIPA-e te da će sutra doći prvi čovjek OSA-e.

U to vrijeme su to Vahidin Šahinpašić (SIPA) te Osmica (OSA).

A, ovo što je Raport objavio samo je kap u moru podataka koje Sky nudi.

Šahinpašić je već ‘zamoljen’ da odstupi s pozicije glavnog krim-inspektora SIPA-e, a dvojica operativaca FUP-a, Ibro Bešlija i Nermin Šehović, su već sklonjeni sa pozicija.

Sve to ustvari pokazuje da su krimosi nesmatano ‘radili’ uz pokriće ili saučešće pojedinaca iz policijskih agencije. Ali ne samo njih.

Ranije su u Skyju ‘uhvaćeni’ i tužitelji poput Diane Kajmaković (suspendovana) te Olega Čavke (premješten u drugi odjel).

Također, u Sky komunikacijama uhvaćeni su određeni pripadnici DKPT kao i Granične policije.

I to je vjerovatno tek početak.

Prema informacijama Raporta, već postoje indicije i za druge službenike ali i pravosudne djelatnike da su imali neprimjerene kontakte s osobama iz kriminalnog miljea.

Trenutni se radi na stvaranju kompletnog mozaika, odnosno uvezivanja konteksta iz Sky poruka u kojima su neki policajci i pravosudni djelatnici spomenuti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija