Zastupnik SDP-a o vakcinaciji ministara Vlade Kantona Sarajevo: Osjećam stid i nevjericu…

Samir Suljević, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je na svom Facebook profilu komentirao to što su se neki članovi Vlade Kantona Sarajevo početkom jula prekoreda vakcinisali protiv COVID-19, ali je tu objavu potom i uklonio.

Ako je istina da se dio Vlade Kantona Sarajevo mimo reda vakcinisao, dok su hiljade građana to morali raditi dok su u inostranstvu, osjećam stid i nevjericu. Vlada koja je uradila i radi puno u interesu građana Kantona Sarajevo je jednim potezom mnogo toga ukaljala. Najviše se izgubilo na onome što se najteže stječe, povjerenju. Najmanje što se može je izviniti se građanima. Očekujem hitno i nedvosmisleno obrazloženje – naveo je Suljević u svojoj facebook objavi.

Podsjetimo, na danas održanoj press konferenciji premijer Vlade Kantona Sarajevo, Edin Forto, novinarima je potvrdio da se šest ministara, ne želeći otkriti njihova imena, vakicinisalo vakcinama proizvođača Pfizer/BioNTech i to u zgradi Vlade KS.

U to vrijeme, a to je bio početak jula, vakcine ovog proizvođača bile su namijenjene onkološkim pacijentima.

Ostali članovi Vlade KS uglavnom su se vakcinisali u Zetri, a neki van Kantona Sarajevo, odnosno BiH piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79