Zataškana pucnjava u PU Čapljina?

Redakciji Oslobođenja obratili su se policajci MUP-a HNK-a uz tvrdnju da je zataškan događaj od 20. januara kada je, navodno, došlo do incidenta i pucnjave u prostorijama Policijske uprave Čapljina. Tom prilikom kolege su razoružale policajca M. Z. (ime poznato redakciji) koji je ispalio 4-5 hitaca u službenim prostorijama, srećom ne povrijedivši nikoga.

Turiranje motora automobila

Prema službenoj zabilješci koju je sačinila grupa “savjesnih policajaca”, 20. januara oko 23 sata “u prostorijama Policijske uprave Čapljina nalazili smo se na pauzi smjene mi policajci: H. E, A. S, J. D, I. B. i stranka N. B. (imena poznata redakciji) iz Čapljine koji je vlasnik otpada metalnih sirovina koji se nalazi u Čapljini. U jednom trenutku smo začuli kako neko turira motor auta na parkingu u krugu policijske uprave. Jedan od kolega je izašao iz zgrade i uočio policajca M. Z. kako sjedi u autu i turira motor. Nakon kraćeg vremena u zgradu do nas je došao policajac Z. sa pištoljem u ruci i cijevi pištolja okrenutom prema podu. Pitao nas je šta radimo, a B. da li on ima kakvih problema. Nakon što smo mu odgovorili da nema nikakvih problema, da smo na pauzi i da imamo stranku, policajac Z. je izašao u hodnik i ničim izazvan počeo da puca iz pištolja”, piše u ovoj bilješci.

Svi policajci su izašli u hodnik, savladali M. Z. i oduzeli mu pištolj.

Naguravanje kolega

“U ovom naguravanju kolega J. uspio je od Z. oduzeti pištolj te ga savladati, pri čemu je zadobio tjelesne povrede. Kada smo izvadili okvir za metke iz oduzetog pištolja, u cijevi smo pronašli jedan metak koji se zaglavio. U tim trenucima u zgradu policije su pristigle i ostale kolege koje su bile u smjeni, a radi se o sljedećim policajcima: M. K, K. Č. i D. T. Nakon ovoga smo o cijelom događaju telefonom obavijestili zapovjednika PS Čapljina i zapovjednika Operativnog centra koji su nam naredili da ovaj događaj nigdje ne zavodimo niti o njemu ikoga obavještavamo, a policajca Z. da pustimo da ide kući. Izrevoltirani naredbom naših zapovjednika, pištolj koji smo oduzeli od policajca bacamo u dvorište pravoslavne crkve koja se nalazi preko puta zgrade policije, a mi nastavljamo s aktivnostima koje smo imali zadate u našim nalozima”, piše u zabilješci.

Upravo zato ne čudi da portparol Ljudevit Marić, kojeg smo jučer kontaktirali, o ovom događaju uopšte nije bio obaviješten.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79