Zatvorenik Zoran Vukčević (38) pretukao policajca koji ga je vodio u toalet

Podgoričanin Zoran Vukčević (38) osumnjičen je za teško ubistvo u pokušaju, nakon što je u noći između petka i subote teško povrijedio policajca Dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Mića Radovića.

Policajac je u napadu zadobio teške povrede glave – naprsnuće lobanje, zbog čega je hospitalizovan na Odjeljenju neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacima “Vijesti”, osumnjičeni Vukčević, koji je prije dva dana uhapšen zbog serije teških krađa na Koniku, tražio je od službenika UP da ga iz “betonjerke” odvede do toaleta.

Tokom sprovođenja on je, kako se vjeruje, silovito udario policajca u glavu, a potom pokušao da pobjegne…

Tada su reagovali službenici Dežurne službe, koji su savladali pritvorenika.

“Lice je savladano uz upotrebu sredstava prinude – fizičkom snagom, i smješteno u prostoriju za zadržavanje”, saopštili su zvanično iz Uprave policije.

Oni ističu da je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici odlučio da kvalifikuje krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Objašnjavaju i da je Radović bio radno angažovan na obezbjeđenju prostorija za zadržavanje.

Iz te bezbjednosne institucije su, odgovarajući Vijestima, kazali da su u momentu kada je Radović povrijeđen, u prostorijama za zadržavanje boravile dvije uhapšene osobe.

“Jedan policijski službenik je bio raspoređen na poslovima obezbjeđivanja istih, a drugi službenik, shodno potrebama službe, obavljao je trenutni radni zadatak u dežurnoj službi”, pojasnili su.

Dodaju i da se broj policijskih službenika koji su raspoređeni na poslovima obezbjeđivanja prostorija za zadržavanje određuje u zavisnosti od bezbjednosne procjene.

Za pokušaj teškog ubistva policijskog službenika Vukčević može biti osuđen na najmanje deset godina zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79