Zbog Inzkove odluke: Dodik najavio veliki miting u Banjaluci i okupljanja širom Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće dozvoliti satanizaciju svog naroda i da građani Republike Srpske u vezi sa nametnutim zakonom od strane odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o kažnjavanju “negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca” nemaju razloga za strah već za ponos.

“Vidjeću sa liderima partija vlasti i opozicije da u petak organizujemo veliki miting u Banjaluci i da se okupljamo širom Srpske. Da jedinstveno govorimo i mislim da je vrijeme za to”, rekao je Dodik.

On je ponovio da je za njega u vezi sa Srebrenicom neprihvatljiva kvalifikacija koja se zove genocid, da se ne plaši sankcija.

“Kao predstavnik srpskog naroda, koji me podržava, ne smijem dozvoliti da ćutim, kao i da ovaj narod kalkuliše s tim da li ima potrebe da se boji ili ne”, istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je već pod određenim sankcijama i upitao kako misle da ga uhapse.

“Evo im osnova… Izvolite, formirajte predmet… Kako misle da ja kao član Predsjedništva BiH nemam pravo na stav? Neću da dozvolim da nemam pravo na to i da mene neko ućutka na taj način… Da je to zakon u čijem su usvjajanju svi učestvovali i da je sprovedena ustavna procedura, rekao bih OK”, rekao je Dodik za ATV.

On je istakao da je neprihvatljivo dovesti ljude u poziciju da ne mogu davati svoje stavove, te opet upitao kako misle sprovesti proces, recimo protiv njega, da mu “sudi i optužnicu diže musliman tužilac?”.

Dodik je izrazio zadovoljstvo odzivom ljudi na potpisivanje peticije kojom odbacuju Inckovo nametanje, te istakao da je potpisalo više od 40.000, uprkos sezoni godišnjih odmora, kao i da to nije njegova lična ili stranačka aktivnost, već je doživljavam kao aktivnost svih, pa i onih iz opozicije.

“To je dio neke moje odgovornosti i pozivam sve da u tome učestvuju. Čujem neke koji su protiv i pitaju kome ćemo to dostaviti… Ali, to je važno da se narod identifikuje, da kaže svoje. I to je istorijski dokument koji će ostati ovom narodu kao najvažniji u odnosu na postojeću situaciju”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79