Zbog koronavirusa otkazana i Čevljanska korida

– Zbog pandemije koronavirusa otkazani su brojni događaji u našoj zemlji, tako da smo i mi donijeli tešku odluku da se ove godine otkaže najveća korida na Balkanu – rekao je za Faktor Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora Čevljanske koride.

Tradicionalno, Čevljanska korida već godinama održavala se posljednjeg vikenda u julu na Čevljanskom polju, a na njoj su se redovno okupljali deseci hiljada posjetilaca iz cijele BiH, ali i regiona.

– Upravni odbor Udruženja tradicionalne Čevljanske koride donio je ovu odluku zbog aktuelne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i regionu. Potpuno smo svjesni ozbiljnosti situacije sa COVID-19 i ne želimo izlagati riziku veliki broj ljubitelja ove najveće turističko-sportske manifestacije u BiH. Žao nam je što će nakon 70 godina, ako izuzmemo period posljednjeg rata, livade na Čevljanovićima ostati puste posljednjeg vikenda u julu. Nadamo se da ćemo iduće godine nastaviti organizaciju i realizaciju najveće narodne fešte u BiH – ističe Gljiva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79