Zbog Memića policija od općina traži dokumente o nekretninama tajkuna Brajkovića

Kako saznajemo, u najmanje dvije sarajevske općine poslat je dopis u kojem se traže dodatne informacije.

Nakon što je potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Općine Ilidža i ambasadora BiH u Maleziji Senaida Memića istraga se, kako Raport saznaje, nastavlja i širi.

Naime, SDA-ov Senaid Memić uhapšen je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog brojnih malverzacija za građevinskim i urbanističkim dozvolama u vrijeme dok je vladao Ilidžom piše Raport.

Nakon što se rasplakao na ročištu za određivanje pritvora, kukajući kako je pošten i vrijedan bio, pušten je da se brani sa slobode.

No, istraga se nastavila i prema Raportovim informacija širi se.

Kako saznajemo, u najmanje dvije sarajevske općine poslat je dopis u kojem se traže dodatne informacije.

Tako saznajemo da je Federalna uprava policije (FUP) po nalogu Tužilaštva KS uputila dopis Općini Centar i Općini Ilidža.

U dopisu koji je upućen Općini Centar FUP traži da im se dostave podaci o svim nekretninama koje su u vlasništvu kompanije Bulevar iz Kiseljaka ili ima pravo korištenja nad njima.

Sličan dopis upućen je Općini Ilidža, no tu FUP traži podatke o određenim urbanističkim saglasnostima koje je Memić izdavao a vezane su upravo za kompaniju Bulevar. Inače, kompanija Bulevar vlasnik je zgrada u novoizgrađenim naselju koje se i zove Bulevar.

A, zanimljivo je da je vlasnik kompanije Bulevar kompanija Tibra. Vlasnik kompanije Tibra je Tihomir Brajković.

Brajković i njegove kompanije u fokusu su još od izgradnje naselja na Stupu koje je prema stručnjacima primjer kako ne treba graditi.

Brajković je postao i vlasnik atraktivne lokacije u centru Sarajeva, tačnije pored nebodera Unitic. Tu je Brajković planirao izgraditi veliki toranj, no to je stopirao načelnik Srđan Mandić smatrajući da je njegov prethodnik Nedžad Ajnadžić (opet SDA) saglasnosti dao na sumnjiv i kriminalan način.

Tužilaštvo KS očito pokušava pronaći dublju vezu između Senaida Memića i Brajkovića, odnosno da li je Memić imao utjecaja na poslovno širenje kiseljačkog biznismena u drugim općinama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79