Zbog migranata Slovenija uvodi policijske punktove na granici s Hrvatskom

Policija bi trebala postaviti kontrolne punktove odmah nakon graničnih prijelaza, na kojima može sigurno zaustavljati vozila

Slovenija je odlučila uvesti policijske punktove na svom teritoriju u neposrednoj blizini graničnih prijelaza, pa tako i kod granice s Hrvatskom.

Schengenski režim ostaje na snazi i preko nekadašnjih graničnih prijelaza će se i dalje moći bez ikakve kontrole, ali na teritoriju Slovenije bit će policijskih punktova na kojima će policija zaustavljati i provjeravati pojedina vozila.

Kako neslužbeno saznaje portal 24ur, Slovenija će policijske punktove uvesti zbog ilegalnih migracija, po uzoru na Italiju.

Policija bi trebala postaviti kontrolne punktove odmah nakon graničnih prijelaza, na kojima može sigurno zaustavljati vozila, i to na području PU Novo Mesto kod željezničkog nadvožnjaka Rigonce, Trnovca kod Metlike, Obrežja kod Kaline te na području PU Koper u Rakitovecu, Podgorju i Sočergu. Iza graničnog prijelaza Obrežje policija provodi akcije motrenja, navodi 24ur.

Na tu najavu danas je reagirao predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je ustvrdio da to “nije znak nepovjerenja, nego odgovor na fenomen koji se događa i koji ugrožava Evropu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79