Zbog otmice policija uhapsila muškarca

Zbog otmice policija uhapsila muškarca


Službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS predali su danas tužilaštvu N.R. iz Banja Luke osumnjičenog za otmicu u noći sa petka na subotu 17. na 18. maj 2024. godine.

Osim toga, kako navode iz MUP-a RS, osoba N.R. se sumnjiči i za sprečavanje dokazivanja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS predali su u utorak, 21. maja u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala lice inicijala N.R iz Banja Luke.

“Za navedeno lice postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo “Sprečavanje dokazivanja” iz člana 336. stav 1. Krivičnog zakonika RS, a da je prethodno dana 17. i 18. maja 2024. godine izvršilo krivična djela “Otmica” iz člana 142. stav 2., a vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u saopćenju MUP RS.

Inače, N.R. je odranije poznat policiji po mnogim krivičnim djelima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija