Zbog pandemije koronavirusa bankrotirao jedan od najvećih bordela u Evropi

Jedan od najvećih evropskih bordela je bankrotirao, a razlog su mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Desetospratni bordel Pascha u Kelnu je pretrpio težak udarac nakon što su uvedene mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa. Prostitucija je zabranjena u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija nakon što je proglašena pandemija, tako da je oko 120 prostitutki i 60 članova osoblja bordela uključujući kuhare i frizere ostalo bez posla.

Direktor bordela Armin Lobscheid je kritikovao njemačke vlasti jer nisu dale precizan rok kada bi se moglo nastaviti s radom. Zvaničnici su mu svake dvije sedmice govorili da još uvijek ne može dobiti dozvolu za rad.

“Na ovaj način ne možemo praviti planove. Mogli smo izbjeći bankrot uz pomoć banaka da smo imali obećanje da ćemo početi raditi početkom naredne godine”, rekao je on.

Dodao je da prostitucije i dalje ima u Njemačkoj, ali bez plaćanja poreza.

Neki su zabrinuti da će zbog zatvaranja legalnih bordela prostitutke biti u većoj opasnosti jer će biti primorane da rade na crno, piše BBC.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79