Zbog pogibije radnika na gradilištu koridora 5c jedna osoba lišena slobode

Nakon pogibije radnika O.M. rođen 1972. godine na gradilištu koridora 5c kada je pao sa visine, slobode je lišena jedna osoba, navodi se u policijskom izvještaju.

“Dana 05.08.2021.godine u 13,35 sati, obaviještena je Šesta PU da je mjestu Raštelica, općina Hadžići, prilikom izvođenja radova na izgradnji puta koridor 5-C, došlo do pada sa visine, radnika firme “Saring” d.o.o. Sarajevo, O.M., rođen 1972. godine, nastanjen u Lukavcu. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt istog. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i inspektor zaštite na radu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”.

Po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva, istog dana u 16,35 sati slobode je lišeno lice J.B., rođen 1965. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328. stav 2. (Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa članom 326. stav 1. (Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZ F BiH. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja”, navodi se u policijskom izvještaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79